fredag 14. mars 2008

"Overgrepsdømt prest får nedsatt straff"



En prest fra Glåmdal skal i flere år ha mishandlet og utsatt stedatteren for overgrep. Presten, som var i 50-års alderen skal ha forgrepet seg på stedatteren mens kona og de andre barna var nede i stua. Presten mishandlet for det meste stedatteren på søndager etter dårlige oppmøter i kirken. Jenta skal trolig ha blitt utsatt for overgrap helt ned i 5-års alderen til hun var 18 år. Hun er nå 20 år og sliter fysisk. Jenta har avbrutt utdannelsen og er ikke i stand til å jobbe.

Jentas mor, som også er prest, står helt på ektemannens side noe som gjør jenta familie løs. Hun savner søsknene sine og er lei seg for at hun ikke kan være med dem.

At en mor kan støtte ektemannen og ikke sin egen datter er forferdelig. En mor skal være der for barnet i gode og onde tider. Hun skal støtte og trøste når barnet ikke helt vet hvor det skal vende. Hva feiler en dame som utstøter datteren etter at hun har blitt utsatt for overgrep i flere år og hindrer hun i å være med søsknene? Ikke vet jeg men etter min oppfattning så er hun naiv som støtter ektemannen. Hvorfor skal en jenta gi falske anklager om en mann moren er gift med?

Det er forferdelig at en prest, som skal guide folket inn i guds tro, mishandler og utsetter hans egen stedatter for overgrep. En prest er der for å hjelpe folk som er ute på feil spor ikke lede dem dit.

Når han har mishandlet et lite barn i 13 år fortjener han minst 9 år med fengsel mener jeg. Det er ikke rettferdig at presten da får nedsatt straff. Hvis du en gang har gjort det vil du fortsette med å gjøre det. Ingen fengsel straff vil endre en persons egenskaper. En gang en overgreper, alltid en overgreper mener jeg.

Ingen kommentarer: